Can You Ever Forgive Me? (¿Podrás perdonarme algún día?)

0
139

Any: 2018
País: Estats Units
Direcció: Marielle Heller
Protagonistes: Melissa McCarthy, Richard E. Grant, Dolly Wells

La quinquagenària Lee Israel és una autora de biografies vinguda a menys que, per tal de fer front als deutes que la persegueixen, se les empesca per treure el màxim profit al seu talent sense comptar amb el suport de cap editorial.

Un biopic més, sí, però aquest té la gràcia de descobrir-nos nous submóns literaris i de donar visibilitat a una antiheroïna underground sense tractar-la amb massa indulgència. S’encarrega d’interpretar-la una sorprenent Melissa McCarthy (nominada per l’acadèmia de Hollywood a millor actriu), i l’acompanya, en el paper de vividor enfonsat, un carismàtic Richard E. Grant (també nominat per aquest personatge). Les aventures d’aquest parell de bohemis tenen el punt just de comèdia i inversemblança i, precisament, aquest és el punt fort de la pel·lícula.

Lee Israel inventa i matisa la vida d’alguns dels més prestigiosos autors literaris per ficcionar després el que va ser, en les seves paraules, “la millor etapa de la seva vida”. Una etapa, però, precària i grisa; un retrat de la solitud i alhora de la força i l’enginy que poden emergir en situacions desesperades. L’amistat, l’alcoholisme, la fama i les pròpies expectatives no complertes són els ingredients principals d’aquesta història, i la qüestió literària (la que ens pot fer reflexionar sobre l’autor i la seva obra i l’autor i la seva vida) no queda en un segon pla. La qüestió de la veracitat en qualsevol tipus d’art (l’autenticitat d’una obra, d’un traç, d’una veu, d’un estil literari) és justament el que l’Israel posa en dubte.

Valoració: BONA
70
Procrastinadora sènior

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.