Defendor

0
93

Any: 2009
País: Canadà
Direcció: Peter Stebbings
Protagonistes: Woody Harrelson, Kat Dennings, Elias Koteas, Sandra Oh, Michael Kelly

Nit, llanternes, bales (no de les que penseu), avaluació psicològica, justícia.

¿És un gat negre?, ¿és un camió d’escombraries? No, és… Defendor (escrit amb de i no amb essa, com indica l’esparadrap del seu jersei): un Batman de classe baixa, sense recursos i… disminuït psíquic.

Defendor és una pel·lícula amb pocs mitjans que compta com a principal reclam amb l’actuació protagonista del versàtil Woody Harrelson (quasi sempre una garantia) i que aborda un gènere del qual avui en dia ja estem força saturats: el dels superherois alternatius.

Però aquí no hi ha trampa; la història d’aquest superheroi realment sí que és diferent: és un drama com una casa. I precisament és per això que a la pel·lícula li costa trobar un públic, perquè normalment la gent que busca un drama no mirarà una pel·lícula de superherois i la que busca una pel·lícula de superherois no buscarà un drama (al món hi ha molts de prejudicis).

No hi trobareu la càrrega filosòfica (ni la posada en escena, ni moltes altres coses) de Watchmen (Zack Snyder, 2009); més aviat recorda a Super (James Gunn, 2010), però evita més tòpics i no recorre tant a l’humor (o, almenys, no al mateix tipus d’humor).

Defendor és una pel·lícula dura i autèntica que no retrata només un justicier emmascarat que s’involucra en una trama policial, sinó també (sobretot) les dificultats d’una persona que, tot i ser conscient de les nombroses limitacions que té, es creu capaç de lluitar per fer del món un lloc més habitable i menys vergonyós (encara que a vegades, per fer-ho, intenti deixar anar frases solemnes que ho fan tot més ridícul encara, més entranyable, més trist).

No, Defendor no té el glamur de Batman, però això no li impedeix ser “amic” del cap de policia i tenir una base secreta, un munt de gadgets i un company fidel (em refereixo a Defendog). ¿No us agradaria conèixer-lo?

Valoració: BONA
80

La frase: «Les capes són per volar, i jo no volo.»

El personatge: l’avi (gran mentor).

L’escena per al record: la posada a punt de l’heroi abans de sortir de nit a repartir justícia (un clàssic).

Llepafilms de nivell 4

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.