Dr. Strange (Doctor Extraño)

0
71

Any: 2016
País: Estats Units
Direcció: Scott Derrickson
Protagonistes: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton, Benedict Wong

Sir Cumberbatch és una aposta segura per a qualsevol pel·lícula, i ho torna a demostrar protagonitzant l’enèsima entrega de Marvel, Doctor Strange. És cert que des de fa deu anys hi ha un munt (excés?) de pel·lícules basades en còmics, però l’atractiu d’aquesta és que hi ha sabut afegir aspectes de la filosofia oriental i teories de la física per abordar l’eterna rivalitat raó vs. esperit. El guió és complex i complet, i Scott Derrickson (The Exorcism of Emily Rose, Sinister) se’n surt a l’hora de materialitzar una història gens fàcil d’adaptar. Tot i això, no és una història especialment profunda ni carregada de filosofades.

Al llarg de la pel·lícula una ment tan científica com la del doctor Strange va evolucionant a partir de certes pràctiques diguem-ne màgiques. Però això no és tot: l’autocuració, l’eternitat, els villans que no són histriònics, els paisatges del Nepal, etc., queden en un segon pla davant els efectes visuals de les escenes del món mirall, que juga amb puzles 3D espectaculars a llibreries, temples o (per variar…) els carrers de Nova York.

S’agraeix que després de tant de temps Marvel sigui capaç d’oferir una història nova amb un superheroi (bé, més aviat mag) que sigui autosuficient en la seva pròpia aventura. Supera els orígens dels primers Iron Man, Thor o Capità Amèrica. És una història més dramàtica que les altres, però Marvel aconsegueix impregnar-la del seu humor característic (encara que, en aquest aspecte, tampoc intenta posar-la a l’altura de les dels Venjadors o els Guardians de la Galàxia). Potser aquest sentit de l’humor distanciï la pel·lícula dels còmics en què es basa, però s’ha d’entendre que és una decisió de producció per unificar-la amb la resta d’entregues de l’univers cinematogràfic que ha creat Marvel.

Valoració: BONA
75
Procrastinadora sènior

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.