Green Book

Kentucky Fried Chicken versus Chopin

0
161

Any: 2018
País: Estats Units
Direcció: Peter Farrelly
Protagonistes: Mahershala Ali, Viggo Mortensen, Linda Cardellini

Un italoamericà i un afroamericà són una parella de companys de viatge, pel sud dels Estats Units, en plena dècada dels 60.

Don Shirley (Mahershala Ali) és un home refinat i culte, compositor, pianista d’èxit, coneixedor d’idiomes, doctor en psicologia… Sembla que ho té tot per triomfar a la vida, tret del seu origen. Don Shirley és negre i no pot moure’s amb llibertat pel país, ni encara menys ocupar el lloc que mereixeria en el panorama musical del moment.

Tony Lip (Viggo Mortensen), un murri italoamericà racista amb una desenvolupada habilitat per passar-se el dia amb les mans olioses menjant una cosa darrere una altra, serà el xòfer que l’acompanyarà. Per ajudar-los, un «Green Book», la guia que aconsella com pot un afroamericà evitar els perills que comporta moure’s pels estats surenys.

«Una altra pel·lícula amable sobre el drama del racisme endèmic a can ianqui», pensareu alguns, i no us faltarà raó. Ara bé, fins i tot amb l’allau de tòpics, aquest conte de Nadal aguanta amb dignitat. L’acurada direcció de Peter Farrelly fa que les situacions poques vegades es ressentin de la predictibilitat de la trama, i les actuacions dels protagonistes (el principal punt fort de la pel·lícula) aconsegueixen que no et distreguis de la pantalla.

Així que benvingudes siguin pel·lícules com Green Book, i si s’acompanyen d’una bona banda sonora, millor.

Valoració: BONA
75
Procrastinadora sènior

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.