Incerta glòria

0
241

Any: 2017
País: Espanya
Direcció: Agustí Villaronga
Protagonistes: Marcel Borràs, Oriol Pla, Núria Prims, Bruna Cusí

Vull començar a parlar d’Incerta glòria fent un repàs als actors i al càsting, perquè per mi són el plat fort de la pel·li. El càsting em sembla encertadíssim tant en els papers pricipals com en els secundaris. Pel que fa als protagonsites, ressaltaria sobretot la interpretació de la recuperada actriu Núria Prims fent de Carlana, però sense desmerèixer en Marcel Borràs, n’Oriol Pla ni na Bruna Cusí; i en papers més de segon pla o més curts, el metge de l’Hospital de Sant Pau (Bruno Bergonzini) i els moliners (Terele Pávez i Fernando Esteso), per anomenar-ne només uns quants.

Hi ha qui m’ha dit que ha trobat el ritme massa lent; penso, contràriament, que el ritme pausat és necessari per aprofundir en cadascun dels personatges, ja que estan carregats de caràcter i tenen un bagatge propi que no es pot explicar ràpidament.

L’ambientació és espartana, i combinada amb la bona fotografia ens situen en el lloc i en el moment històric.

De la direcció, res a dir: el segell Villaronga es nota positivament. Potser ens recorda a Pa negre, però alhora se’n diferencia força. Crec que és garantia de qualitat (i de catalanitat, ben entesa).

Resumint: vaig entrar de ple en el film i vaig gaudir molt amb la trama, tot i que és una mica previsible. Feia molt que no m’agradava tant anar al cine i deixar-me anar totalment amb la pel·lícula.

Valoració
80
User Review
0 (0 votes)
Infermer i seguidor cultural

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.