Legend of the Demon Cat

0
183

Any: 2017
País: Xina
Direcció: Chen Kaige
Protagonistes: Huang Xuan, Shôta Sometani,Yuqui Zhang, Hao Qin, Hiroshi Abe, Sandrine Pinna, Keiko Matsuzaka

Un gat negre, dues grues de colors, glòbuls oculars, melons, poetes, agulles, una piscina de vi.

En plena dinastia Tang, un Holmes budista i un Watson histriònic investiguen com va morir vint anys enrere la concubina preferida de l’emperador, perquè sospiten que en la seva tràgica història s’amaga el misteri del gat assassí que aterra tots els descendents dels implicats en la seva mort.

Legend of the Demon Cat és un exemple perfecte dels tòpics de la cinematografia xinesa: ritme dinàmic, històries aparentment simples que es van cargolant i reestructurant contínuament, ambientació elaboradíssima (quins decorats, quin vestuari, quines maquetes), sobreactuacions, i efectes digitals massa evidents. Tot i que els dos darrers punts esmentats només serveixen per treure l’espectador de la història, suposo que hem d’acceptar que, pel motiu que sigui, als autors xinesos els agrada que sigui així.

Sembla que la història realment tingui potencial, però no arriba a transmetre res, potser per una direcció massa plana i blanca, com un gat esquiu que té molt clar on vol arribar i que ho vol fer elegantment i sense mullar-se.

Valoració: TU MATEIX...
60
Llepafilms de nivell 4

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.