Les Misérables (Los miserables)

Lluny de Victor Hugo, la misèria es perpetua

0
147

Any: 2019
País: França
Direcció: Ladj Ly
Protagonistes: Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djibril Zonga, Jeanne Balibar, Steve Tientcheu, Issa Perica, Al-Hassan Ly, Almamy Kanoute, Raymond Lopez

Les banlieues (els barris perifèrics de les grans ciutats franceses) viuen en una idiosincràsia diferent, i Ladj Ly ho sap, perquè aquesta ha estat i és la seva realitat.

El director crescut a Montfermeil (emplaçament famós per ser on es desenvolupa part de la història de Les Misérables de Victor Hugo) s’alimenta del seu propi mosaic de singulars experiències viscudes per retratar el bullici del seu barri tal com és i al mateix temps per conformar un tens thriller policial carregat de rerefons social.

Amb un inici grandiloqüent i un ritme inicial pausat, Ly es pren el seu temps per introduir-nos bé en aquest món. L’arribada d’un nou policia al barri és el pretext que fa servir per immergir-nos gradualment, i sense recórrer als coneguts tòpics de drogues i rap, en els diferents estrats d’aquesta societat i en les seves tensions.

Com era d’esperar, un incident no tardarà a alterar la tensa pau a la barriada, i és aquí on la part policíaca dramàtica més negra fa aparició. Un polar francès amb tota regla, carregat de personatges plens de clarobscurs, que culmina amb ràbia i crítica alhora. Bé, potser també amb un cert distanciament d’aquesta aura inicial de cinema realitat.

Tot sigui pel bé de l’espectacle. Sigui com sigui, realitzar un retrat prou fidedigne marcant alhora un judici social ferm dins un thriller canònic ben portat és ja de per si una exhibició que mereix ser vista i que sobretot… ens fa ganes de més!

Valoració: BONA
80

Té un aire de...

La haine (1995) + Training Day (2001) + Cidade de Deus (2002)

De tràiler a thriller i de professió Laura Palmer

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.