L’homme fidèle (Un hombre fiel)

El reincident ménage à trois del fidel Garrel

0
135

Any: 2018
País: França
Direcció: Louis Garrel
Protagonistes: Louis Garrel, Laetitia Casta, Lily-Rose Melody Depp, Joseph Engel

Louis Garrel, el Quim Gutiérrez francès, torna amb una de les seves constants fílmiques, tant pel que fa a la seva carrera d’actor com pel que fa a la de director: els triangles amorosos.

Fluida i amb diàlegs directes i sincers des dels instants inicials, L’homme fidèle és una producció juganera en què les veus en off dels diferents protagonistes ens transporten per les seves sensacions més intimes, però sobretot també per la racionalitat de les seves motivacions.

Més enllà de tòpics habituals o no tan habituals, el mèrit de la proposta és doble: Garrel no només és capaç de trobar el to adequat per fer una pel·lícula digna hereva de la nouvelle vague, sinó que, més difícil encara, aconsegueix mantenir aquest mateix to durant pràcticament tot el metratge.

Ja sigui com a thriller hitchkockià, drama familiar o comèdia romàntica, la història de L’homme fidèle té la capacitat d’agafar hàbilment elements de diferents gèneres, tot mantenint-se en la indefinició. Una atractiva ambigüitat marcada per un caràcter personal, entre intens (pel ritme i la franquesa dels personatges) i contingut (no hi trobareu ni crits ni melodrames excessius).

Part d’aquest mèrit es deu a la figura del protagonista més jove, el nen. L’astut Joseph (Joseph Engel), fill de la Marianne (Laetitia Casta), és el nexe d’unió necessari per a tots els personatges, però sobretot esdevé per virtut pròpia la pedra angular d’on surten totes les noves situacions descabellades.

L’atzarosa vídua, l’apassionada amant i l’obedient home objecte conformen finalment un curiós triangle amorós carregat de variats classicismes, però alhora amb una posada en escena fresca i desinhibida.

Valoració: BONA
75

Té un aire de...

Domicile conjugal (1970) + Match Point (2005) + The Dreamers (2001)

De tràiler a thriller i de professió Laura Palmer

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.