Madame Hyde

0
143
Madame Hyde moive picture

Any: 2018
País: França
Direcció: Serge Bozon
Protagonistes: Isabelle Huppert, Romain Duris, José García, Adda Senani, Guillaume Verdier

Isabelle Huppert és una actriu en constant estat de gràcia que resplendeix a la pantalla com més maltractats són els seus personatges, i en aquesta ocasió ho fa també literalment.

En la seva última aventura cinematogràfica, interpreta una soferta professora que malgrat tots els seus esforços és menyspreada tant pels seus alumnes com per la resta de professors. Una persona dèbil i indefensa de qui tots es burlen i que donarà un gir de 180 graus a la seva personalitat i a la seva situació després de perdre el coneixement durant el transcurs d’un experiment. Una molt lliure adaptació de la novel·la de Stevenson.

Amb una transformació mal explicada, més visible en els ulls de la resta de personatges que en els de l’espectador, l’alter ego de la senyoreta Hyde és més enèrgic i decidit (o això diuen). Ja sigui física, geometria, filosofia o genètica, a partir d’aquest moment ella és capaç d’ensenyar qualsevol cosa als seus alumnes. És un far que els il·lumina quan estan perduts en el bosc. Un far descontrolat, tan intens que es consumeix a si mateix. Es crema i ho crema tot al seu voltant.

Deutora de la nouvelle vague, la pel·li defuig normalitats i classismes, i ho aconsegueix breument amb punts forts com ara les classes magistrals de madame Hyde o en un breu i original rap dels bad boys de la barriada, malgrat que al final tot això resulten ser illes massa petites en un mar de diàlegs insulsos i situacions massa desdibuixades.

El constant intent del seu director de mirar d’allunyar el comportament i el caràcter dels seus personatges de qualsevol quotidianitat, així com de qualsevol patró estilístic de gènere, per bé que contribueixi a una hipnòtica posada en escena, acaba essent massa caòtic i dóna peu a una sensació d’absurditat.

Una proposta segurament fallida, però interessant, al cap i a la fi, per ser poc convencional.

Valoració: INTERESSANT
60

Té un aire de...

Wrong (2012) + Tip Top (2013) + Being John Malkovich (1999)

De tràiler a thriller i de professió Laura Palmer

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.