The Dark Tower (La Torre Oscura)

Especulació urbanística i fantasia

0
136

Any: 2017
País: Estats Units
Direcció: Nikolaj Arcel
Protagonistes: Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor, Katheryn Winnick

Agost del 2017. Fa molta calor i al carrer un sol implacable castiga tots els que gosen sortir. Si esteu conscienciats amb la fama de les produccions estivals, les sales de cinema són una opció més de supervivència. I dins la cartellera, ¿quin millor aixopluc podeu trobar que The Dark Tower? Segurament aquest plantejament és tant sòlid com la pel·li en qüestió.

Estem davant un film fantàstic d’aventures en el qual un nen amb somnis premonitoris busca un pistoler (Idris Elba, l’Stringer Bell de The Wire) perquè acabi amb un mag (Matthew McConaughey) que vol destruir el món destrossant una torre mística.

Tot i l’argument, que desgrana poc més que la sinopsi i que mostra algunes incongruències, la veritat és que la cinta és distreta i en part recorda el cinema d’aventures dels vuitanta. Les escenes d’acció estan a l’ordre del dia (reitero que ens trobem en període estival), i segurament no són innovadores, però sí funcionals. M’ha sorprès que sense ser per res violenta, hi haguessin tants morts de manera gratuïta.

Ara bé, es tracta de l’adaptació de la saga més ambiciosa de llibres (vuit en total) de Stephen King, en què l’incansable escriptor crea un complex món mitològic americà amb elements tant del Far West com de la Terra Mitjana i les llegendes artúriques. I això és clarament la seva rèmora. Sense cap mena de dubte, un univers de 4250 pàgines donava per a bastant més que per a una pel·li d’acció lleugera.

No sóc lector de la saga, però sense ser-ho entenc la decepció. Potser els que es van indignar amb Abraham Lincoln: Vampire Hunter (Timur Bekmambetov, 2012) o amb Pride and Prejudice and Zombies (Burr Steers, 2016) no van llegir prou  atentament alguna de les premisses del seus respectius títols. Però aquí no hi ha afegits en l’enunciat, i el daltabaix és equiparable a si es resumís El Senyor dels Anells en un film d’una hora i mitja sobre un noi sense sabates que vol cremar el seu anell. Sense nans, sense orcs, sense elfs…, sense màgia, vaja.

Sembla que de moment, tot i els resultats que es preveuen decebedors, seguiran endavant amb una sèrie per tal d’encarrilar l’adaptació de la saga cinematogràfica. Tenint en compte el que hem vist fins ara, no m’estranyaria que acabi essent el somni d’una nit d’estiu. Un calorós estiu!

Valoració: TU MATEIX...
55
De tràiler a thriller i de professió Laura Palmer

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.