The Shallows (Infierno azul)

0
171

Any: 2016
País: Estats Units
Direcció: Jaume Collet-Serra
Protagonistes: Blake Lively, Óscar Jaenada, Brett Cullen, Sedona Legge, Sully Seagull

Tinc un problema! M’encanten les pel·lícules de taurons, la culpa és del senyor Spielberg. Vaig veure Jaws de molt petita i des d’aleshores mai més m’he pogut tornar a banyar al mar tranquil·la: sento una música aterridora, veig aletes de taurons, no paro de mirar cap avall, etc. En fi, senyor Spielberg, m’has putejat molt! La por i angoixa que em va produir Jaws no me l’ha tornat a provocar cap altra pel·lícula de taurons, per no dir cap pel·lícula de terror, però tot i així en segueixo mirant.

The Shallows és una pel·lícula d’un tauró blanc que fa la vida impossible a la Nancy (Blake Lively) en un dia de surf i platja. Comença prou bé: paisatges idíl·lics, una zona perduda, una platja pura, blanca, salvatge i amb unes onades espectaculars, fins que… apareix un tauró blanc, molt i molt gran i amb moltes ganes de jugar, que deixa la Nancy aïllada en una roca, sola, ferida i a escassos metres de l’arena. Aquesta és la idea de la pel·lícula, el problema és com es desenvolupa a partir d’aquest punt.

Al senyor Collet-Serra se li escapa una mica tot de les mans. Els secundaris hi sobren, ja que només serveixen per fer-te perdre l’angoixa inicial que t’havia provocat el tauró. I el tauró… no és que faci un mal paper, fa el que li diu el director, però no és creïble; creix per fotogrames, és venjatiu, i té més instint humà que animal. Vaja, no em fa por, no me’l crec. El pitjor de tot és la banda sonora; no hi escau gens ni mica (després d’això, ¿de debò seguiran donant feina a en Marco Beltrami?). L’única que compleix és la Blake Lively, la qual es dedica a intentar sobreviure a la pel·lícula i et fa sentir una mica d’empatia.
Si tens ganes de passar una tarda d’estiu refrescant, pots anar a veure The Shallows; no té res d’infernal (com ens han volgut fer creure en el seu rebateig a Espanya, Infierno Azul), però almenys et distrauràs durant una horeta i mitja i podràs gaudir de l’espectacular anatomia de la Blake Lively i del tauró digital. A més, descobriràs la resposta a la pregunta que es fa tothom aquest estiu: ¿qui guanyarà, el tauró o la Nancy?

Valoració: TU MATEIX...
50

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.