The Shallows (Infierno azul)

0
181

Any: 2016
País: Estats Units
Direcció: Jaume Collet-Serra
Protagonistes: Blake Lively, Óscar Jaenada, Brett Cullen, Sedona Legge, Sully Seagull

Tinc un problema! M’encanten les pel·lícules de taurons, la culpa és del senyor Spielberg. Vaig veure Jaws de molt petita i des d’aleshores mai més m’he pogut tornar a banyar al mar tranquil·la: sento una música aterridora, veig aletes de taurons, no paro de mirar cap avall, etc. En fi, senyor Spielberg, m’has putejat molt! La por i angoixa que em va produir Jaws no me l’ha tornat a provocar cap altra pel·lícula de taurons, per no dir cap pel·lícula de terror, però tot i així en segueixo mirant.

The Shallows és una pel·lícula d’un tauró blanc que fa la vida impossible a la Nancy (Blake Lively) en un dia de surf i platja. Comença prou bé: paisatges idíl·lics, una zona perduda, una platja pura, blanca, salvatge i amb unes onades espectaculars, fins que… apareix un tauró blanc, molt i molt gran i amb moltes ganes de jugar, que deixa la Nancy aïllada en una roca, sola, ferida i a escassos metres de l’arena. Aquesta és la idea de la pel·lícula, el problema és com es desenvolupa a partir d’aquest punt.

Al senyor Collet-Serra se li escapa una mica tot de les mans. Els secundaris hi sobren, ja que només serveixen per fer-te perdre l’angoixa inicial que t’havia provocat el tauró. I el tauró… no és que faci un mal paper, fa el que li diu el director, però no és creïble; creix per fotogrames, és venjatiu, i té més instint humà que animal. Vaja, no em fa por, no me’l crec. El pitjor de tot és la banda sonora; no hi escau gens ni mica (després d’això, ¿de debò seguiran donant feina a en Marco Beltrami?). L’única que compleix és la Blake Lively, la qual es dedica a intentar sobreviure a la pel·lícula i et fa sentir una mica d’empatia.
Si tens ganes de passar una tarda d’estiu refrescant, pots anar a veure The Shallows; no té res d’infernal (com ens han volgut fer creure en el seu rebateig a Espanya, Infierno Azul), però almenys et distrauràs durant una horeta i mitja i podràs gaudir de l’espectacular anatomia de la Blake Lively i del tauró digital. A més, descobriràs la resposta a la pregunta que es fa tothom aquest estiu: ¿qui guanyarà, el tauró o la Nancy?

Valoració: TU MATEIX...
50
Empedreïda defensora dels drets dels animals i experta en terror marí

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.