The Show

Northampton: fauna i mites

0
35

Any: 2020
País: Regne Unit
Direcció: Mitch Jenkins
Protagonistes: Tom Burke, Roger Ashton-Griffiths, Siobhan Hewlett, Alan Moore, Eric Lampaert, Daniel Tuite, Robert Goodman, Ethan Rouse, Gayle Richardson

Els universos sorgits de la ment d’Alan Moore resulten increïblement genuïns, i la seva constant mescla de gèneres, visions, personatges i situacions fan d’ell un creador irrepetible. Sabent això, és impossible predir cap on pot derivar la seva imaginació quan aquesta es barreja amb l’adoració que professa des de petit a la seva ciutat natal, Northampton. Doncs bé, la resposta a tot aquest batibull la trobem a The Show.

Bé, com sempre, amb Alan Moore res és tan senzill; de fet, The Show és la seqüela d’una primera aproximació a aquest univers: hi ha un primer llargmetratge, Showpieces, i uns curtmetratges previs, tots ells de mal trobar en el nostre país, que tenen com a denominador comú Northampton i una mena de mitologia creada al seu voltant.

La pel·lícula de Mitch Jenkins (director, amic i incitador de Moore en tots aquests projectes) esdevé tan eclèctica com es podia esperar: desmunta diversos gèneres, fa desfilar personatges inclassificables i juga amb esmolats diàlegs surrealistes. Menció especial es mereixen els minuts d’or que ens ofereix Frank Metertton, l’alter ego titellaire de Moore a la pantalla (interpretat per ell mateix).

Dues realitats paral·leles convergeixen: una Northampton real on té lloc una investigació per part del protagonista, i una altra d’onírica, una mena de món dels somnis poblat per personatges encara més estranys.

Radical i esbojarrada, The Show potser decau en ritme un xic cap al final, però tot i això el potencial del darrer deliri de Moore obre la porta a un món narratiu immens (com ens té acostumats l’autor). ¿Serà aquest Northampton el bressol de futures llòbregues històries?

Valoració: BONA
75

Té un aire de...

Beetlejuice (1988) + Sin City (2005) + Under the Silver Lake (2018)

De tràiler a thriller i de professió Laura Palmer

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.