The Vanishing (Keepers, el misterio del faro)

L’enigmàtica història dels faroners de les illes Flannan

0
131
Frame from the movie The Vanishing (Keepers) 2018

Any: 2018
País: Regne Unit
Direcció: Kristoffer Nyholm
Protagonistes: Gerard Butler, Peter Mullan, Connor Swindells

Soledat a tres bandes, un far llunyà i secrets dels que costa que ho siguin; aquests són els elements que The Vanishing (o Keepers, com s’ha titulat aquí) posa sobre la taula. Els components necessaris per mirar de posar llum sobre el misteri que envolta la història dels faroners de l’illa de Fannan.

El 26 de desembre de 1900 es va fer pública la misteriosa desaparició dels tres operaris d’aquest far situat en un remot i abrupte illot d’Escòcia. Des de llavors han anat sorgint tota mena d’hipòtesis, algunes més descabellades que d’altres, que han alimentat l’imaginari popular.

The Vanishing és un thriller psicològic pausat que utilitza aquest episodi per crear un relat de camaraderia (i potser fins i tot… del deteriorament d’aquesta) davant les inclemències de la natura i les adversitats del destí.

Frame from the movie The Vanishing (Keepers) 2018

Si bé la història té els seus alts i baixos, la posada en escena i sobretot les actuacions dels seus tres protagonistes aconsegueixen mantenir l’atenció de l’espectador fins al final. En això destaquen sobretot Peter Mullan i Gerard Butler, dos actors que portaven un període bregant en papers més insulsos i que amb aquesta producció es retroben amb alguns dels seus millors registres.

Ja sigui com una nova explicació (un xic vàcua) per donar resposta a la sort dels tres faroners o bé com un barroer pretext per atraure espectadors amb l’etiqueta de «Basat en fets reals», el cert és que el guió de The Vanishing podria haver sorgit de la gola d’un vell llop de mar en una taverna rància. I això pels amants del cinema amb gust a mar ja és prou gratificant.

Valoració: INTERESSANT
60

Té un aire de...

The Lighthouse (2016) + The Terror (2018) + Treasure Island (1990)

De tràiler a thriller i de professió Laura Palmer

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.