Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (Tres anuncios en las afueras)

Màrqueting campestre

0
119

Any: 2017
País: Regne Unit
Direcció: Martin McDonagh
Protagonistes: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Caleb Landry Jones, Lucas Hedges

No assumir allò inassumible, combatre allò incombatible o superar allò insuperable. Aquest és un film sobre l’actitud de cadascú envers les fatalitats. Sobre no acceptar la desgràcia encara que aquesta no admeti discussió.

Després d’amagar sicaris a Bruges (In Bruges, 2008) i d’inspirar un escriptor en crisi enmig de psicòpates (Seven Psycopaths, 2012), el director i guionista Martin McDonagh sembla aportar tranquil·litat a la seva filmografia amb una producció rural centrada en els conflictes veïnals que originen tres cartells publicitaris. Ara bé, potser només ho sembla, ja que la bona mà i l’estil personal del director segueixen tant o més presents en el seu últim treball.

Certament, tots són individus tristos, extraviats i de tornada de tot, però lluny de recrear-se en les seves misèries, el drama en tots ells és només un punt de partida comú que els proporciona l’empenta, la mala llet o el cinisme. Un gran retrat humà que fàcilment salta de la llàgrima al somriure o inclús de l’èpica al gamberrisme.

La clau de la pel·lícula és l’entranyabilitat i l’empatia que desperten aquests personatges, gràcies tant a uns diàlegs plens d’acidesa i ironia com a la veterania i la bona feina d’uns actors consagrats bolcats en la causa. Destaca sobretot la protagonista, la taxativa i memorable Mildred Hayes, interpretada per una Frances McDormand sempre en estat de gràcia, per qui inclús l’obtenció d’un segon Oscar com a millor actriu semblaria quedar-se-li curt.

Davant la pèrdua de tota esperança, rebel·lia fins a les últimes conseqüències. O com diria un bon capità pirata: blasfema i escup a la tempesta, encara que aquesta et respongui amb ira, llamps i trons.

Valoració: UAU
100

Té un aire de...

Gone girl (2014) + Happy-Go-Lucky (2008) + Cold in July (2014)

De tràiler a thriller i de professió Laura Palmer

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.