Zombi Child

Zombis: la nova cara de l’esclavitud

0
107

Any: 2019
País: França
Direcció: Bertrand Bonello
Protagonistes: Louise Labeque, Wislanda Louimat, Adile David, Ninon Francois, Mathilde Riu, Bijou Mackenson, Katiana Milfort

Un elitista institut francès de noies pensionistes per una banda, i plantacions de canyes de sucre amb explotats zombis haitians per l’altra. Amants dels zombis més cafres, absteniu-vos de veure Zombi Child. Ni sang ni fetge, aquesta és una pel·lícula amb dues visions que s’entrecreuen de manera pausada i hipnòtica en un relat contingut i reflexiu.

Les ànsies, les aspiracions o els desenganys d’un grup de joves adolescents es contraposen amb la història colonialista d’algú que ha deixat de sentir, un home deshumanitzat privat de vida i d’anhels. Dos mons als antípodes que xoquen a la retina de l’espectador convidant-lo a dibuixar estrambòtics paral·lelismes.

Més sensitiva que narrativa, la peculiaritat de Zombi Child és virtut i alhora defecte. Un inici visual que perd força per l’excés d’explicació posterior i un ritme irregular en els dos relats (creixent en intensitat el del zombi, decreixent el de les noies) traven una història que, malgrat l’espera, guanya en dimensions en la seva conclusió.

Finalment, com no podia ser d’altra manera en un pel·lícula “fantàstica” a cavall entre França i Haití, els rituals vudú i el sinistre Baró Samedi no faltaran a la cita. Tota una injecció de color i entusiasme per tal de revifar el ritme temperat del seu mort vivent.

Valoració: INTERESSANT
60

Té un aire de...

Halley (2012) + Revolutionary Girl Utena (sèrie) + I Walked with a Zombie (1943)

De tràiler a thriller i de professió Laura Palmer

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.