Alien: Covenant

La simfonia de Ridley Scott

0
183

Any: 2017
País: Estats Units
Direcció: Ridley Scott
Protagonistes: Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride

Creadors, criatures, matrimonis, passatemps, Michael Fassbender, sang.

El viatge de la nau colonitzadora Covenant és interromput per una explosió pròxima que farà que els tripulants es plantegin canviar el seu destí inicial i provar sort en un planeta desconegut… on tot sembla indicar que no trobaran res de bo. Per sort, Ridley Scott ha pres nota dels seus errors i ha demanat als guionistes que el quocient intel·lectual dels tripulants de la Covenant sigui lleugerament més alt que el dels de la Prometheus… I, bé, suposo que ho hauran intentat, una petita millora crec que hi és. Potser d’aquí a dues seqüeles ja seran borderlines i tindran alguna possibilitat real de sobreviure.

En aquesta seqüela de preqüela tot resulta molt previsible, i els errors argumentals sumats a la repetició d’escenes ja vistes quasi han aconseguit fer-me perdre l’interès i la fe en l’univers d’Alien (Ridley Scott, 1979). Encara així, d’alguna manera, el mític disseny dels xenomorfs (no massa ben explotat en aquesta darrera pel·lícula, tot sigui dit) i el carismàtic personatge de Fassbender tenen prou ganxo per pal·liar una mica les mancances del conjunt, i, per a bé o per a mal, sembla que la franquícia tirarà endavant.

Per acabar, voldria ressaltar que a Alien: Covenant les qüestions sobre la creació estan abordades amb més eloqüència que a Prometheus (Ridley Scott, 2012)… Ara bé, tampoc espereu que se us aclareixi res. Jo us diré com acabarà tot (potser d’aquí a sis pel·lícules): simplement es descobrirà que els creadors de la humanitat són uns éssers petits, deformes i mesquins. Perquè tothom qui dissenya una criatura intenta sempre que sigui superior a ell mateix (si no, ¿per a què fer-ho?).

Valoració: TU MATEIX...
60

La frase: «Una nota desafinada pot destrossar tota una simfonia.» Irònicament, la pel·lícula no s’esforça prou per aplicar-s’ho a ella mateixa.

El personatge: sens dubte, el capità Branson (paperàs de James Franco). En segon terme, en David (el robot interpretat per Michael Fassbender) segueix essent un personatge potent, i és el que té les converses més interessants de la pel·lícula.

L’escena per al record: la de les relliscades amb la sang. Divertidíssima. Imagineu-la protagonitzada per Mr. Bean. De fet, tant Prometheus com Alien: Covenant millorarien moltíssim si tots els papers fossin interpretats per Rowan Atkinson.

Llepafilms de nivell 4

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.