Blow the Man Down (Derribad al hombre)

“Maine-triarcat” i els secrets que amaguen els cants de “sireno”

0
174

Any: 2020
País: Estats Units
Direcció: Bridget Savage Cole i Danielle Krudy
Protagonistes: Morgan Saylor, Sophie Lowe, Margo Martindale, Meredith Holzman, Annette O’Toole, June Squibb, Marceline Hugot

Blow the man down, bullies, blow the man down;
Blow the man down, bullies, pull him around.

Si busqueu l’enèsima pel·lícula protagonitzada per mariners rudes i desllenguats, ja podeu plegar veles. Aquesta negra història se situa en un poblet de la costa de Maine, sí, però aquí, ja sigui de manera directa o indirecta, qui talla el bacallà són les dones.

Les directores Bridget Savage i Danielle Krudy s’estrenen amb un divertit thriller criminal que destaca sobretot per dos elements: una encomanadissa cantarella tradicional marinera que es repeteix una i altra vegada, i, més especialment, una marcada visió femenina que inunda tot el metratge (els diàlegs, l’humor negre, l’acció, la resolució dels conflictes…). Aquesta és una pel·lícula que no amaga els seus referents però que alhora troba el seu propi estil en el tarannà i el carisma dels seus personatges.

Potser l’ambient de comuna tancada i aïllada en la qual tothom vigila tothom i alhora tot queda a casa sigui un escenari recurrent d’aquest tipus de cinema. Però la veritat és que, malgrat els tòpics, quan estan ben recreats, indrets així desperten un gran magnetisme.

El món marítim, el dels baixos fons… Sembla que, de mica en mica, territoris fins fa poc dominats per una narrativa cinematogràfica excessivament testosterònica van caient. Una bona notícia pel cinema de confinament.

Valoració: BONA
75

Té un aire de...

Three Billboards Outside Ebbing Missouri (2017) + The Ladykillers (2004) + The Guard (2011)

De tràiler a thriller i de professió Laura Palmer

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.