Any: 2019
País: Estats Units
Direcció: David Yarovesky
Protagonistes: Jackson A. Dunn, Elizabeth Banks, David Denman
Incomprensió, dibuixos, superpoders, pubertat, incompetència paterna, destrucció.
Una parella que viu al camp i no pot tenir fills biològicament veu com un bebè cau del cel a la porta de casa seva. Els observatoris havien seguit la trajectòria del “meteorit”, però a ningú se li acut anar a visitar el lloc de l’impacte. I els únics testimonis no només no avisen les autoritats o qualsevol especialista, sinó que decideixen adoptar l’alienígena (no m’explico mitjançant quin procediment) en lloc d’adoptar una xinesa o un haitià.
Fins aquí, res que diferenciï la història de Brightburn de la de Superman. Fins i tot han triat al nen un nom amb ganxo de còmic: Brandon Breyer.
Els problemes vénen quan els pares comencen a intuir de què és capaç el seu fill i no tenen estratègies per gestionar-ho. Això ajuda a donar a aquest Superman un transfons més fosc i realista, menys edulcorat.
Desgraciadament, Brightburn és d’aquelles produccions que es pensen que amb una idea atractiva se’n fa prou, i es conforma amb un guió mandrós que se segueix amb poc interès. Contribueixen al seu fracàs uns diàlegs gastats (que no funcionaven ni quan es van inventar) i un revisitament de llocs comuns del cine de terror i del cine superheroic sense arribar a ser cap de les dues coses. Almenys la salven algunes imatges de sang ben aconseguides (una mandíbula per aquí, un ull per allà…).
Potser hauria donat més suc si a en Brandon no l’adoptés la típica “família perfecta” i els actes de maldat no es justifiquessin per rebequeries de la pubertat, però entenc que es volia emfatitzar el paral·lelisme amb Superman.
Valoració: TU MATEIX...
La frase: «A vegades quan a la gent li passen coses dolentes és per algun motiu.»
El personatge: la “xicota” (Emmie Hunter) d’en Brandon comença fent-se molt repel·lent, però va guanyant.
L’escena per al record: els crèdits finals (sospito que haurien estat millor pel·lícula que tot el que ens hem empassat abans).