Call Me by Your Name

0
115

Any: 2017
País: França
Direcció: Luca Guadagnino
Protagonistes: Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel

Aquell estiu. L’estiu en què tot comença i en què tot canvia. Els mesos de calor i tedi que saps que s’acabaran aviat, per sempre. Quan el món sencer, i tu, canvieu per sempre. L’estiu en què descobreixes el que no sabies que no volies descobrir.

El jove Timothée Chalamet es mereix tots els reconeixements del món del cine: la seva interpretació d’un jove que descobreix l’amor i el sexe durant un estiu és de premi. Els seus gestos (al principi de la cinta, i, sobretot, al final) i les seves mirades (tant les de reüll com les més descarades) ens allunyen de l’aparent hedonisme, benestar i bonança d’una família erudita i acomodada que estiueja en un poblet del nord d’Itàlia als anys 80.

Guadagnino no retrata la passió adolescent com a olla a pressió; tampoc la curiositat ni la rebel·lia es mostren agressives. Només la relació bonica, sensual i sincera entre dos joves en un dels contextos més bucòlics i amables. Call Me by Your Name no hauria de tenir l’etiqueta d’«amor adolescent» ni d’«amor homosexual». És simplement una pel·lícula d’amor en majúscules, tan ben dirigida i interpretada que espero que estigui en totes les gales, revistes, blogs i entregues de premis. No es veuen pel·lícules així cada mes.

Valoració: UAU
90
Procrastinadora sènior

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.