Darkest Hour (El instante más oscuro)

Dunkirk ara des dels ulls de Churchill

0
144

Any: 2017
País: Regne Unit
Direcció: Joe Wrigt
Protagonistes: Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Lily James, Stephen Dillane, Ben Mendelson

Ja sigui pel plaer de jugar amb les ombres o per despertar inquietuds. Ja sigui en un búnquer, a la Cambra dels Lords o al Palau de Buckingham. Indiferentment del lloc i del motiu, les penombres impregnen aquesta producció.

Cada escena és un quadre clarobscur barroc. Un encert estètic i una llicència que apropa l’espectador a la història. Una radiografia de l’ambient. Res com la foscor per escenificar incerteses, tensions i decaïment. El negre com a avançament de les tenebres.

L’altre gran encert és, sense cap mena de dubte, Gary Oldman. Ell és Winston Churchill. El mimetisme és total. Parla com ell, es mou com ell, respira com ell. Inclús beu i fuma com ell. Tots els mitjans estan posats per al seu lluïment, i ell senzillament ho clava.

La resta d’elements del film són més banals (que no mediocres). Un thriller més de tensions polítiques des de l’òptica patriòtica anglesa. Interessant però previsible. Sembla que aquest patriotisme britànic durant la Segona Guerra Mundial és tendència aquest 2017, amb altres produccions com ara Dunkirk (Christopher Nolan) o la menys grandiloqüent Churchill (Jonathan Teplitzky) sumant-se al boom.

Més enllà de modes, suposo que la figura de Churchill ha donat, dóna i donarà sempre joc. No envà, ell i Bob Dylan comparteixen el curiós honor de ser dels Nobels de literatura més atípics.

Valoració: BONA
70

Té un aire de...

De Churchills cinematogràfics n’hi ha molts. Això sí, pocs amb una interpretació tan lloable com la de Gary Oldman en aquesta producció

De tràiler a thriller i de professió Laura Palmer

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.