Durante la tormenta

Un altre intent de desencasellament del cine espanyol

0
100
Image from the movie Durante la tormenta

Any: 2018
País: Espanya
Direcció: Oriol Paulo
Protagonistes: Adriana Ugarte, Chino Darín, Julio Bohigas-Couto, Álvaro Morte, Javier Gutiérrez, Miquel Fernández, Nora Navas

Una tempesta elèctrica, un forat de cuc, un televisor amb antena, un escorxador.

Si Nacho Vigalondo va obrir la porta al cine espanyol de viatges en el temps amb Los cronocrímenes (2007), una pel·lícula enginyosa de baix pressupost, Durante la tormenta arrisca en la mateixa temàtica però amb just el contrari: un pressupost elevat, molts personatges, una amalgama de gèneres i un metratge allargat. I perd.

Fins i tot Sin fin (César i José Esteban Alenda, 2018), amb tots els seus defectes, té un acabat més rodó i creïble que Durante la tormenta.

¿El problema principal? Sorpresa: el guió.

A partir d’una premissa inspirada en Frequency (Gregory Hoblit, 2000), Donny Darko (Richard Kelly, 2001) o The Lake House (Alejandro Agresti, 2006), Oriol Paulo configura un drama romàntic de ciència-ficció i policíac que et plantejarà molts interrogants… ¿Per què l’inspector (Chino Darín) parla quasi tota l’estona com si estigués llegint en veu baixa? ¿Per què se senten riures a la sala quan es fan les explicacions sobre els viatges en el temps? ¿Per què es vol disfressar de gran “sorpresa” final el que era evident des del minut 1? ¿Per què es tornen a sentir riures en l’interminable clímax emocional? Massa coses no funcionen, entre elles la mescla de gèneres de base, i tampoc hi ajuda l’efectisme de pa sucat amb oli en què el director cau reiteradament.

La part de thriller aprova, però la de ciència-ficció satisfarà només els neòfits en el gènere i la romàntica tan sols és apta per a fans del melodrama.

Valoració: PÈRDUA DE TEMPS
40

La frase: «Si no tens fills, tens temps per ser el millor.»

El personatge: els de Javier Gutiérrez i Nora Navas, perquè estan en la trama més interessant i diuen més amb menys paraules.

L’escena per al record: pare, mare, fill, esperit sant i serra elèctrica.

Llepafilms de nivell 4

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.