El Camino: A Breaking Bad Movie

Un home intenta recomençar

0
83

Any: 2019
País: Estats Units
Direcció: Vince Gilligan
Protagonistes: Aaron Paul, Jesse Plemons, Scott McArthur

La sèrie Breaking Bad (2008-2013) començava i acabava amb en Walter White (Bryan Cranston), però ja des del principi el personatge d’en Jessie Pinkman (Aaron Paul) s’hi va ficar entremig i es va convertir en l’imprevist coprotagonista que li feia de contrapunt. Ara bé, l’inconvenient del pes que havia pres en Jessie va venir quan, en tancar-se la sèrie, el seu final va quedar obert.

Aquest és el motiu d’El Camino: A Breaking Bad Movie, una pel·lícula epíleg que manté el nivell a què ens tenia acostumats Vince Gilligan. Dit això, sí, és una mica tard per reconèixer que la sèrie no s’havia acabat, i aquests sis anys de distància ens impediran recordar alguns detalls a què es fa referència. A més a més, també ens pot treure de la història el fet que algun actor (bàsicament Jesse Plemons) hagi canviat massa per situar-lo en els nous flashbacks.

Tot i que la pel·lícula no contignui grans sorpreses, ofereix bones escenes que expliquen tant parts elidides del passat d’en Jesse com els seus primers passos cap al recomençament de la seva vida, que torna a funcionar com a revers de la d’en Walter.

En definitiva, El Camino: A Breaking Bad Movie ha tardat massa temps a aparèixer, però era necessària per donar a la sèrie un final rodó (cosa, per altra banda, no necessària).

Valoració: BONA
75

L’escena per al record: la que mostra la relació pseudopaternofilial d’en Walter amb en Jesse. Aquesta barreja de complicitat, estima i menyspreu és un dels millors exemples per retratar la personalitat de cadascun, així com la seva fatídica evolució.

 

Llepafilms de nivell 4

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.