First Reformed (El reverendo)

Una fe sense respostes

0
153
First Reformed picture

Any: 2018
País: Estats Units
Direcció: Paul Schrader
Protagonistes: Ethan Hawke, Amanda Seyfried, Cedric the Entertainer, Victoria Hill, Philip Ettinger

Per la temàtica, pot semblar que aquesta pel·li vagi de religió, d’activisme o d’ecologisme. Però no del tot. Aquest potser és el rerefons, però el que verdaderament aborda és la soledat i l’abatiment davant la pèrdua.

Perdre la fe en un déu del qui no s’espera res, en un mateix abandonant-se i desatenent la pròpia salut, o en la humanitat veient-la condemnada a l’autodestrucció. D’això tracta aquest film.

La pèrdua persegueix el pastor evangelista Ernst Toller. La grisor que això li comporta contrasta amb la claror i l’immaculat blanc de la seva petita i tranquil·la parròquia museu, la First Reformed.

Lluny de deixar-se afectar, amb el seu posat afable l’Ernst anota tot aquest decaïment en un diari on se sincera escrivint el seus pensaments. Un diari que permet a l’espectador destapar la caixa de Pandora amb els pensaments més foscos i destructius del reverend.

Amb un Ethan Hawke i una Amanda Seyfried en estat de gràcia, l’últim film de Paul Schrader és lent, però impol·lut estilísticament i plegat de reflexions profundes i monòlegs interiors. Si bé corre el risc de desanimar els àvids d’acció, els més pacients es veuran recompensats amb un personatge principal i un desenvolupament de la trama captivadors i que comparteixen moltes similituds amb el que segurament és el millor guió escrit per Schrader, el de TaxiDriver (Martin Scorsese, 1976).

FirstReformed és una pel·lícula que, lluny d’enfonsar els solitaris, els reafirmarà la fe en un cinema de qualitat. ¿Hi pot haver millor antídot per afrontar la solitud?

Valoració: BONA
80

Té un aire de...

Offret (1986) + Manchester by the Sea (2016) + Des hommes et des dieux (2010)

De tràiler a thriller i de professió Laura Palmer

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.