Fractured (Fractura)

Els colors de l’arc de sant Martí

0
67

Any: 2019
País: Estats Units
Direcció: Brad Anderson
Protagonistes: Sam Worthington, Lily Rabe, Lucy Capri

Idea clixé per a un thriller: un dia qualsevol es produeix un incident i tot es va embolicant i embolicant fins a límits insospitats. No podrem simplement cantar una cançó i fer que tot torni a anar bé. Res tornarà a ser el que era.

Fa la sensació que algunes de les produccions de Netflix estan ideades com a evolució de les típiques sessions de tarda de cap de setmana de la televisió. Fractured desprèn la mateixa olor d’aquelles pel·lis que encara que trobis començades et conviden a quedar-t’hi enganxat amb certa facilitat però que tampoc et deixaran gaire pòsit.

És, per tant, una pel·li modesta, amb un pressupost ajustat i poc ambiciosa. ¿Això és dolent? No. A més a més, encara que el tipus de thriller que ens proposa Fractured no sigui nou, se li ha de reconèixer un bon pols i l’encert en tractar dos temes prou sucosos: per una banda, la crítica al sistema sanitari nord-americà; per l’altra, els recursos que té la ment per “ajudar-nos” a superar els traumes. No li calen més al·licients, ni els busca (ep, això no treu que tingui molts detalls ben treballats).

Sí, hi sobren algunes conveniències absurdes i algunes explicacions per als espectadors menys atents, però això no molesta tant quan veus que al darrere hi ha una plena autoconsciència del tipus de producte que és: un puzle per passar una bona “mala estona”.

Valoració: INTERESSANT
60

Té un aire de...

The Machinist (2004) + John Q. (2002) + The Perfect Host (2010)

Llepafilms de nivell 4

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.