Get Out (Déjame salir)

Quan ets el blanc de totes les mirades

0
284

Any: 2017
País: Estats Units
Direcció: Jordan Pelee
Protagonistes: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener, Bradley Whitford, LilRel Howery

Racisme, desaparicions, sogres, culleretes.

En Chris és un jove negre afroamericà que porta cinc mesos sortint amb na Rose, una jove blanca caucàsica. Encara que els pares de na Rose siguin progres i tolerants, en Chris no pot evitar sentir-se una mica violentat davant la idea de passar el cap de setmana a casa seva per fer les “presentacions oficials”… I alguna cosa passarà. Sinó no se n’hauria fet una pel·lícula.

¿Una pel·lícula de terror ambientada en un cap de setmana a casa els sogres? Bé, matisem-ho: és inquietant, més que terrorífica (potser comptareu dos ensurts, i por tampoc en passareu). Encara que la premissa sembli una broma i que la dèria racial nord-americana a nosaltres ens quedi una mica lluny, la pel·lícula sap ficar-nos en la pell del protagonista i fer-nos compartir la seva desconfiança davant la galeria de personatges esperpèntics que desfilen per la casa. Per cert, gran treball de tots els actors (a destacar el protagonista, Daniel Kaluuya, el “ciclista” del capítol Fifteen Million Merits de la sèrie Black Mirror), que en conjunt ens ofereixen un repertori ben variat de registres, des del més trastornat fins al més natural i primari.

En conclusió, l’actor i guionista Jordan Pelee sorprèn amb un debut darrere les càmeres bastant sòlid i atraient. Get Out és una d’aquelles pel·lícules les converses i situacions de les quals prendran un significat diferent la segona vegada que es vegin. Només se li poden retreure algunes trampes, per conveniència del guió, en la traca final (dependrà de la bona predisposició de cadascú perdonar-les o no).

Valoració: BONA
80

La frase: «Enfonsa’t.»

El personatge: la incòmoda Georgina (Betty Gabriel), la criada negra que no respon davant ningú, com diu ella mateixa convincentment.

L’escena per al record: encara que previsible, la de la visita a l’oficina de policia.

Llepafilms de nivell 4

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.