Hogar

El publicista

0
75

Any: 2020
País: Espanya
Direcció: Àlex Pasto, David Pastor
Protagonistes: Javier Gutiérrez, Mario Casas, Bruna Cusí, Ruth Díaz

Aquest és el tercer llargmetratge d’Àlex Pastor (autor del recomanable curt Larutanatural, 2004) i el seu germà David, que venien de treballar junts en Carriers (Infectados) (2009) i Los últimos días (2013), dos drames postapocalíptics que, per dir-ho suaument, deixaven bastant que desitjar. Aquí canvien de gènere, amb més encert.

Hogar és un thriller sobre un home que veu com el món perfecte que s’havia construït (la feina, la família, la casa) s’està esfondrant i decideix fer tot el necessari per recuperar la seva vida ideal d’anunci de la tele. Javier Gutiérrez aprofita l’oportunitat per fer gala de les seves dues facetes actorals més antagòniques, mostrant-se ara pusil·lànime i inofensiu, ara geni maligne.

Els punts forts de la pel·lícula, doncs, són una actuació protagonista de primer nivell i el bon treball des del guió en la psicologia dels personatges. Dit això, el conjunt xerrica en les escenes de tensió, que resulten forçades i poc efectives (perquè saps que només poden acabar d’una manera, amb la qual cosa la tensió desapareix automàticament).

En conclusió, estem davant un relat pervers d’obsessions i manipulacions que se sent com un insípid derivat d’El autor (Manuel Martín Cuenca, 2017) sense el seu nivell d’enginy ni d’humor.

Valoració: INTERESSANT
60
Llepafilms de nivell 4

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.