Hotel Mumbai

0
148

Any: 2018
País: Austràlia
Direcció: Anthony Maras
Protagonistes: Dev Patel, Armie Hammer, Nazanin Boniadi, Anupam Kher, Jason Isaacs, Tilda Cobham-Hervey, Amandeep Singh

Si volem conèixer els fets del setge al Taj Mahal Palace Hotel ja hi ha un documental: Surviving Mumbai (Victoria Midwinter Pitt, 2009). Si volem veure’n una recreació lleugera amb grans dosis de tensió i un ritme àgil, tenim Hotel Mumbai.

Els atemptats gihadistes perpetrats a Bombay entre el 26 i el 29 de novembre de 2008 van convertir gran part del personal del luxós hotel en herois anònims que es van arriscar per salvar els adinerats hostes. És el nou esclavisme: els turistes occidentals gaudeixen de la part luxosa de països orientals amb problemàtiques endèmiques o fruit de la invasió i espoli dels mateixos occidentals.

Anthony Maras s’ha documentat bé per fer la pel·li, però no aconsegueix que empatitzem gaire amb ningú (tret, potser, del cambrer protagonista, Patel, que és un actoràs). En general, hi sobren tòpics i hi falta profunditat, anàlisi i contextualització dels atemptats. Com a mínim hi ha alguna picada d’ullet a la manca de coneixement i de respecte que tenen molts clients cap a la cultura índia, detalls que ens fa pensar en la cultura del turisme, els resorts, els hiltons i similars, que no deixen que el turista faci una immersió cultural al lloc que tria per visitar. La resta és la recreació de l’atemptat, ben filmada i sense gaires concessions a la sensibleria.

Com a thriller, Hotel Mumbay compleix, perquè manté l’atenció de l’espectador, però tot i ser una pel·lícula feta per recordar una tragèdia, no aconsegueix ser una pel·lícula per al record.

Valoració: INTERESSANT
60

La frase: «El client és Déu.» Que sí, que sí…, però quina mandra treballar així.

Procrastinadora sènior

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.