Jusqu’au déclin (El declive)

Sobreviure als supervivents

0
121

Any: 2020
País: Canadà
Direcció: Patrice Laliberté
Protagonistes: Guillaume Laurin, Marie-Evelyne Lessard, Marc Beaupré, Réal Bossé, Marilyn Castonguay, Guillaume Cyr

Amb certa popularitat en la graella televisiva i a YouTube, els programes de supervivència s’han fet, des de ja fa força temps, amb un nínxol de mercat propi. Programes com ara El último superviviente, en el qual un exmilitar, Bear Grylls, ens explica els seus “mantres” per mantenir-se amb vida autònomament en els llocs més inhòspits i salvatges del planeta.

Doncs bé, nodrint-se d’aquest fenomen, Jusqu’au déclin ens proposa posar-nos a la pell d’un grup d’“acòlits” d’aquestes filosofies que decideixen reunir-se en un campament per aprendre, de primera mà, les millors tècniques de supervivència a càrrec d’un dels seus “gurús” d’Internet. Com us podeu imaginar, tot molt “proconfinament”.

Una reunió de solitaris per tal de poder-se aïllar millor és una premissa inicial interessant i original, que promet…, però que s’acaba perdent.  Patrice Laliberté (amb un cognom molt apropiat per al gènere) troba el to ben bé fins a mig metratge, però llastimosament acaba desaprofitant els elements de què disposa.

Amb el pas dels minuts, el relat perd força i patina cap a un insípid joc del gat i la rata. El desenllaç  de tot és un final pesat i previsible que acaba amb l’espectador, un cop més, com a màxim supervivent  de la irregularitat del catàleg fílmic de Netflix.

Valoració: TU MATEIX…
50

Té un aire de...

Leave No Trace (2018) + The Hole (2001) + Lone Survivor (2013)

De tràiler a thriller i de professió Laura Palmer

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.