La vampira de Barcelona

Llevant els ullals als engranatges del sistema

0
103

Any: 2020
País: Espanya
Direcció: Lluís Danés
Protagonistes: Roger Casamajor, Nora Navas, Bruna Cusí, Francesc Orella, Sergi López, Mario Gas, Núria Prims

Enriqueta Martí, més coneguda per la premsa de principis del segle XX com la Vampira de Barcelona o la Vampira del Raval, va ser acusada de segrest, proxenetisme i assassinat en sèrie en un judici que va escandalitzar l’opinió pública de la societat modernista de l’època.

Allunyant-se del focus mediàtic, la pel·lícula decideix de centrar-se més en les ombres del judici i en els possibles poders fàctics de l’època (patriarcals, burgesos i molt sòrdids) que podrien estar al darrere d’aquestes maquinacions.

La vampira de Barcelona presenta una història interessant amb alts i baixos en el ritme que destaca sobretot per una estètica i una recreació peculiar i arriscada, de decorats quasi teatrals rodats en un pulcre blanc i negre només trencat esporàdicament pel color de la depravació o de la sang.

La seva vocació de TV movie no ajuda en els seus artificis, però això no resta valentia a un llargmetratge que mira de desencasellar, potser sense acabar d’aconseguir-ho, el cinema català dels seus registres habituals.

Valoració: INTERESSANT
60

Té un aire de...

From Hell (2001) + Història de la meva mort (2013) + Incerta glòria (2017)

De tràiler a thriller i de professió Laura Palmer

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.