Pet Sematary (Cementerio de animales)

Stephen King: el pitjor venedor de mascotes del món

0
162
The cat of movie Pet Sematary (2019)

Any: 2019
País: Estats Units
Direcció: Dennis Widmyer i Kevin Kolsch
Protagonistes: Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow, Jeté Laurence, Hugo Lavoie, Lucas Lavoie, Obssa Ahmed

L’espiral de revivificament de clàssics continua. Torna Dumbo, tornen les Spice Girls (o no), i menys mediàticament torna Pet Sematary, una readaptació d’un dels relats menors (altre cop: o no) de l’altament productiu Stephen King.

Podríem dir que es tracta d’un film de terror clàssic, amb els seus recursos habituals i les seves limitacions, però ben fet i ben portat: bons actors, bona fotografia, coherència argumental (en la mesura del possible), i fins i tot una certa cura pels detallets.

Frame of the movie Pet Sematary (2019)

Destaca l’especial atenció que posa a trastornar psicològicament els seus pobres protagonistes, un meticulós escarni cuinat molt abans que qualsevol tortura física, ja sigui per traumes passats, per canvis de creences o inclús per un trànsit imprudent. D’un estil molt en la línia del que busca King en les seves novel·les.

Com no podia ser d’una altra manera, no tot són flors i violes, i aquest mateix intent de traumatitzar els personatges abans que hagin d’enfrontar-se al seu destí comporta l’aparició de subtrames efectistes o de consum ràpid (fast food). Tot i que també és cert que gràcies a la brevetat d’aquestes s’amplia la dimensió del relat amb agilitat i sense fer-lo massa carregós.

Promotional Movie Poster from Pet Sematary (2019)

En resum, podríem dir que es tracta d’una producció de terror per a quasi tots els públics. Una pel·lícula que porta fins a límits insospitat el dubte recurrent en tots els pares de com explicar la mort d’un ésser proper als seus fills.

Nens, mascotes i morts vivents. Al final, res que no s’hagi vist en un bon dinar familiar.

Valoració: INTERESSANT
60

Té un aire de...

Cujo (1983) + Night of the Living Dead (1990) + Duel (1971)

De tràiler a thriller i de professió Laura Palmer

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.