Room

Un nen dins la caverna

0
51

Any: 2015
País: Irlanda
Direcció: Lenny Abrahamson
Protagonistes: Brie Larson, Jacob Tremblay

Mare, fill, habitació, olor de resclosit.

El director Lenny Abrahamson ens torna a presentar una pel·lícula protagonitzada per personatges aïllats de la resta del món, però amb la peculiaritat que aquesta vegada les quatre parets són, abans de res, tremendament físiques, i és a partir d’aquestes que en la ment dels protagonistes s’han anat formant més i més parets, barreres i fossats.

Dins aquesta habitació, busques pistes i perquès a cada racó per anar descobrint qui són els personatges, en quin món viuen, com han arribat allà, què hi fan. I des del minut u la pel·lícula et va dosificant (a bon ritme) la informació perquè vagis construint l’esquelet i, un cop tinguis totes les peces, segueixis amb interès (però no a tan bon ritme) el que els passa als protagonistes.

Tot i que la situació mostrada sigui extrema, cal dir que és prou coherent i que aconsegueix evitar els típics pecats d’aquest tipus de produccions. Room és una proposta ambiciosa i modesta alhora, arriscada per definició, que sobretot se’n surt gràcies a la parella protagonista. Fins i tot (i m’atreviria a dir que especialment) convenç Jacob Tremblay, el nen, en un paper difícil tant des de la interpretació com des del guió, ja que té mèrit fer versemblants els pensaments i reaccions d’un nen de cinc anys sense caure en excessos i respectant la seva innocència característica, amb aquelles sentències simples i enginyoses que, si no fossin clarament d’un nen, podrien ser d’un filòsof (o, en aquest cas, d’una escriptora).

Valoració: BONA
80

La frase: «Hi ha molt d’espai al món. Hi ha menys temps, perquè el temps s’ha d’untar fins a estar ben escampat per tot arreu, com la mantega.»

El personatge: doncs… el nen, en Jack (Jacob Tremblay).

L’escena per al record: el desenrotllament (tot i que l’escena de la malaltia… té la seva gràcia).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.