The Broken Circle Breakdown (Alabama Monroe)

Alabama Monroe

0
214

Any: 2012
País: Bèlgica
Direcció: Felix Van Groeningen
Protagonistes: Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse

Tatuatges, bluegrass, revessos, retrets, ocells estúpids.

Anem al gra: The Broken Circle Breakdown és una història de noia coneix noi, es queda embarassada, i tenen una nena amb càncer.

Tot i aquest punt de partida, el director belga Felix Van Groeningen no es recrea en la llàgrima. Com la vida de qualsevol, aquesta és una pel·lícula en la qual hi ha lloc per estremir-se, preocupar-se, cantar, riure i entendrir-se.

Amb l’autenticitat que transmet la parella protagonista i un guió madur, mesurat, i amb petits detalls perfectament filats (adaptat d’una obra de teatre escrita per Miekke Dobbels i Johan Heldenbergh, l’actor protagonista), s’aconsegueix que els personatges i les situacions se sentin reals i propers. No hi ha res forçat ni exagerat.

L’única “trampa” són les constants anades i vingudes temporals. Amb el primer flash-back penses: d’acord, és una història desordenada, però… ¿cal un altre muntatge modern?, ¿no seria millor que la narressin de forma lineal? Al cap de poc t’adones que no és un caprici, que aquest tipus de narració dóna una altra dimensió a la pel·lícula, a més de potenciar el dramatisme i esperonar el ritme dels esdeveniments.

Tot això, junt amb una col·lecció d’imatges i cançons que se’t quedaran gravades, converteix aquesta modesta producció en una obra grandíssima, rodona, impecable en tots els aspectes.

Valoració: UAU
100

La frase: «La vida no és generosa.»

El personatge: la catarsi dels protagonistes, és a dir, les seves cançons (escrites per Bjorn Eriksson i cantades pels mateixos actors).

L’escena per al record: tot i tenir un bon munt d’escenes realment lapidàries, no em costa gens destacar, per damunt de la resta, la de la interpretació de la cançó If I Needed You.

Llepafilms de nivell 4

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.