The Revenant (El renacido)

L'home amb més sort del món

0
215

Any: 2015
País: Estats Units
Direcció: Alejandro González Iñárritu
Protagonistes: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter, Forrest Goodluck, Domhnall Gleeson

Arbres, fletxes, fred, vísceres d’animals.

The Revenant ve a retratar una clàssica venjança western en què no hi ha sorpreses en l’argument; el que sorprèn és com Iñárritu aprofita els seus característics plans seqüència (entre altres recursos) en espectaculars exteriors (especialment després de veure’l esprémer-los en espais tancats a Birdman) per hipnotitzar-te durant dues hores i mitja de fugides i persecucions.

El guanyador de quasi quatre premis Oscar al millor actor protagonista Leonardo DiCaprio es llueix amb un personatge creat per fer patir, però que, per exigències del guió, té més sort que els James Bonds menys despentinats…

Una pel·lícula ha de poder oferir molt perquè li “perdoni” el gran nombre de situacions forçades que ajuden en Hugh Glass en el seu camí. Doncs sí, és el cas.

Mentre mires The Revenant, la previsibiltiat de l’argument i l’exagerada fortuna del protagonista queden diluïdes entre les ferides i gemecs d’en Glass i la perfecció artística i formal d’Iñárritu (i del seu equip). Et fica en situació, però no et sents protagonista, sinó un observador, un infiltrat que entra ara als ulls d’un personatge, ara d’un altre, ara de la naturalesa mateixa. I encara que, per excessiu, l’hiperrealisme d’Iñárritu no aconsegueix que comparteixis del tot el patiment del protagonista, t’atreu prou perquè no puguis deixar d’acompanyar-lo en el seu viatge sense tornada cap a la venjança.

Els talls onírics són els únics moments en què desconnectes una mica; la pel·lícula mateixa és qui te’ls fa avorrir, per importants que siguin, perquè t’ha enganxat al viatge d’en Glass pel món real, i te’n fan demanar més dosis. I per aquesta atracció, per aquest cine magnètic, fascinant, no deixaria de recomanar The Revenant com una de les millors pel·lícules dels Oscar 2016.

Valoració: BONA
80

La frase: «Ells no senten la teva veu. Només veuen el color de la teva cara.»

El personatge: mama óssa.

L’escena per al record: la del parpelleig.

Llepafilms de nivell 4

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.