Todos lo saben

0
137

Any: 2018
País: Espanya
Direcció: Asghar Farhadi
Protagonistes: Penélope Cruz, Javier Bardem, Eduard Fernández, Elvira Mínguez, Bárbara Lennie, Ricardo Darín, Inma Cuesta

Una família, un poble viticultor, la crisi econòmica. El passat. Farhadi es pren el seu temps per arrencar, per crear una ambientació molt intimista, lligada quasi al cinema casolà (bodes, batejos i comunions), i després ens fica de ple en una trama que gira entorn a un segrest.

L’argument de Todos lo saben és el d’un thriller convertit en drama, sense acció ni cops d’efecte, que dóna més pes al joc psicològic dels protagonistes que al fet criminal en si. Es veu a venir la progressió del misteri, del secret, fins i tot un parell de les “sorpreses” del guió pequen de previsibles. Ara bé, això no treu poder al relat ni a les escenes de retrets i secrets, que al cap i a la fi són la columna central de la història.

La nova pel·lícula de Farhadi té un punt de culebrot de diumenge a la tarda, cosa que la factura tècnica i el muntatge aconsegueixen disfressar. El tàndem Cruz-Bardem funciona a la perfecció, però qui realment destaca en aquest drama familiar són els secundaris (com la sempre impecable Elvira Mínguez o l’omnipresent Bárbara Lennie); tot l’elenc d’actors sap enriquir amb els matisos justos uns personatges d’entrada prototípics. El resultat final és una radiografia d’un poblet qualsevol d’Espanya dedicat a l’agricultura, una radiografia que augura un futur ben incert.

Valoració: BONA
75
Procrastinadora sènior

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.