Captain America: Civil War (Capitán América: Civil War)

0
131

Any: 2016
País: Estats Units
Director: Anthony Russo, Joe Russo
Protagonistes: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Elizabeth Olsen, Daniel Brühl

De moment Captain America: Civil War és de les millors entregues de tot un seguit de pel·lícules basades en The Avengers. Per exigències del guió, el senyor Stark ha perdut part del ganxo que tenia, però el creixent carisma del capità ben plantat i les gracioses intervencions d’Antman o Spiderman surten al rescat per compensar-ho.

Però ¿on fan cap els diàlegs que tenen entre ells? Enlloc. Trobo a faltar un debat una mica més sòlid sobre les implicacions que té firmar el document de les Nacions Unides; el fet de donar més importància a les escenes d’acció que a les relacions entre els dos bàndols de superherois fa que escollir-ne un sigui molt senzill o, al contrari, que sigui quasi impossible. Podrien haver aprofundit més en aquesta qüestió perquè (digueu-me indocumentada o simplista) em costa creure que el cràpula de Tony Stark sigui qui vol complir al peu de la lletra el que diuen els polítics, per més mala consciència que tingui. ¿No se n’adonaven, abans, dels danys col·laterals que causaven?

Hi ha algunes escenes que podrien perdre 4 o 5 minuts de metratge i no es notaria, com la persecució en cotxe, però la lluita a l’aeroport ho compensa. És del millor que he vist en aquestes entregues. No cauen els edificis, no hi ha efectes aparatosos, però el combat fraternal aprofita la violència per pujar l’adrenalina i alhora aprofundir en el guió. Queda clar que s’han de barallar en comptes d’acordar clàusules del possible contracte: entenc que dóna més joc, hi ha més efectes visuals i, en definitiva, això és el que hi ha d’haver en una pel·lícula de Marvel. Però potser hi falta el costat una mica més fosc de les històries de DC; no dic que no hi sigui, dic que no s’explota prou. Una mica més de negror, si us plau.

Daniel Brühl no m’ha sorprès, ja que és un gran actor i com a antagonista d’aquesta entrega està ben trobat. Però si no hi fos la pel·lícula funcionaria igualment, potser fins i tot millor (m’estalvio els spoilers sobre el final). En definitiva, tots els actors compleixen, però només destaquen el nou Spiderman (reconec una predilecció especial per aquest superheroi adolescent, però és que l’han clavat amb l’actor) i Black Panther, que es presenten com a personatges molt prometedors. Esperarem les noves entregues.

Valoració: BONA
80
Procrastinadora sènior

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.