Crawl (Infierno bajo el agua)

“Superdepredadora iz in da house”

0
120

Any: 2019
País: Estats Units
Direcció: Alexandre Aja
Protagonistes: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Cso-Cso

La casa, entesa com a espai encabit entre parets en el qual ens recloem, és un edifici habitual en totes les civilitzacions mitjançant el qual els éssers humans resolem la nostra primigènia necessitat de protegir-nos, entre altres coses.

Doncs bé, en el seu darrer treball, Alexandre Aja (Haute tension, 2003), un director aficionat a incomodar-nos, s’ha proposat capgirar aquesta primitiva visió de les llars fent-les mutar de petites zones segures destinades a deslliurar-nos dels terrors exteriors a esgarrifoses trampes mortals.

Un canvi que neix a partir d’uns fulgents ulls en la foscor d’un atrotinat soterrani, per de mica en mica anar-se expandint en la totalitat de l’habitatge fins a convertir-se en una orgia fílmica de queixalades.

Terror estival directe, no apte per a vegans, en el qual apareixen els tòpics habituals d’aquestes pel·lícules de supervivència: cocodrils famèlics, huracans, un pare i una filla aparentment desunits, i personatges secundaris destinats únicament a alimentar les bèsties.

Aja es mou en aquest medi com un peix a l’aigua (o rèptil, en aquest cas) amb un estil cuidat (res a veure amb altres subproductes com els Sharknados), bons plans i una tensió constant molt ben sostinguda.

En definitiva, Crawl és un compendi de situacions ja vistes però ben seleccionades i executades magistralment. Tot i arribar a les sales a finals d’agost, encara tindrà temps de complaure les sanguínies necessitats dels banyistes que busquen aletes darrere de cada onada.  

Valoració: BONA
70

Té un aire de...

Rogue (2007) + Alligator (1980) + Black Water (2007)

De tràiler a thriller i de professió Laura Palmer

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.