Demolition (Demolición)

0
159

Any: 2015
País: Estats Units
Director: Jean-Marc Vallée
Repartiment: Jake Gyllenhaal, Naomi Watts, Chris Cooper, Heather Lind, Judah Lewis, Polly Draper

Demolition és desconcertant. Destrossar, trinxar, trencar i esclafar el que sigui, i si són objectes personals i representatius de la vida que portem sense gairebé adornar-nos-en, millor. La curiositat de saber què hi ha a dins, com funcionen les coses, com és l’interior de tot. La recerca del que no està a lloc, del que no rutlla. La mirada cap endins.

Davis Mitchell (Gyllenhaal) t’atrapa, et porta cap aquí i cap allà, i ni te n’adones, perquè la seva mirada canvia de matisos molt de tant en tant, i molt a poc a poc. Però les misèries del personatge es van mostrant i vas acompanyant-lo en l’apatia, en el dolor i en un deixondiment de la vida mateixa.

Naomi Watts, en un personatge atrapat, desencisat, acompanya Gyllenhaal en aquest dol inusual. Chris Cooper, com a sogre i cap de Davis, no pot fer res més que patir perplex les “excentricitats” del seu gendre. I Judah Lewis és el nen entranyable que busca en Davis un referent («fuck!»).

Podríem dir que el drama és en alguns moments excessiu, però, és clar, la història no deixa lloc a mitges tintes. Tot és intens i tot està ple de cops. A l’estómac, al cap, a la galta, al peu, al cor. I, amb tot, el regust que deixa és boníssim. Molt recomanable.

A més, Gyllenhaal escriu cartes; sí, cartes a mà.

Valoració: BONA
80
Procrastinadora sènior

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.