Mary Queen of Scots (María, reina de Escocia)

¿Germanes? ¿Rivals? La caiguda de Maria Stuart

0
174
Pic from movie Mary Queen of Scots (2018)

Any: 2018
País: Regne Unit
Direcció: Josie Rourke
Protagonistes: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Joe Alwyn, Jack Lowden, David Tennant, Guy Pearce

Dues reines, dues religions confrontades, una única illa, i moltes veus masculines conxorxant en la foscor.

El que inicialment pot semblar un gran duel estratègic entre dos imperis, i sobretot entre dues reines “agermanades”, de mica en mica va mutant cap a una història de supervivència. Una lluita per mantenir el poder en clau femenina. La corona pesa, i més quan el coll que la subjecta és el d’una dona.

La relació de rivalitat/admiració de les protagonistes funciona molt bé quan es mostra directament en pantalla, però es veu llastrada per un excés de minuts atorgats a línies argumentals bastant més pobres i menys acurades del que es podria esperar.

Movie poster from Mary Queen of Scots (2018)

Les dualitats semblen formar part de l’ADN de la pel·lícula: per una banda, ornades representacions de les escenes de palau, així com bucòlics plans exteriors de les valls escoceses (que maco que és Escòcia!); per l’altra, la fredor de molts diàlegs insípids o una poc bel·licosa batalla que voreja el ridícul estètic.

Ara bé, sense cap mena de dubte, el màxim exponent d’aquesta ambivalència genètica la trobem en els personatges que componen l’obra: les reines protagonistes estan ben exposades i interpretades, tant en la fortalesa com en la debilitat (menció especial mereix una Margot Robbie acomodada en els papers en què li empastifen la cara de maquillatge); en canvi, els secundaris són insulsament plans, mers autòmats sense emoció ni evolució. Serveixi com a màxim exponent d’aquest darrer argument la figura de John Knox interpretada per un David Tennant proporcionalment tan pelut com poc inspirat.

Amb tot, el relat resultant no és ni molt menys fallit, però sí deslluït. Convencerà els amants del gènere menys exigents, tot i que, definitivament, no, no estem davant The Favourite (Yorgos Lanthimos, 2018).

Valoració: TU MATEIX...
60

Té un aire de...

Shakespeare in Love (1998) + Elizabeth: The Golden Age (2007) + Orlando (1992)

De tràiler a thriller i de professió Laura Palmer

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.