War for the Planet of the Apes (La guerra del planeta de los simios)

Ape-pocalypse Now

0
128

Any: 2017
País: Estats Units
Direcció: Matt Reeves
Protagonistes: Andy Serkis, Woody Harrelson, Karin Konoval, Terry Notary, Michael Adamthwaite, Steve Zahn, Amiah Miller, Gabriel Chavarria, Ty Olsson

Odi, venjança, autoritat, misericòrdia, supervivència.

Abans de res, cal avisar que el títol de la pel·lícula és enganyós: no hi trobareu ben bé una guerra èpica entre els simis i els humans, sinó bàsicament una missió de comandos que servirà per “acabar d’enllaçar” la saga digital amb la pel·lícula del 68.

Estem en l’últim capítol de la trilogia iniciada amb Rise of the Planet of the Apes (Rupert Wyatt, 2011), de manera que ja tenim uns quants puntals sòlids: sabem que és una saga que s’ha distingit per ser dramàtica i sensible, per amagar un bon munt de referències i detalls enginyosos, per oferir una banda sonora i una fotografia poderoses…, i per mostrar simis amb metralletes (que, no ens enganyem, en el fons és el que volem veure tots els que paguem l’entrada).

Realment, War for the Planet of the Apes no falla en res d’això. El seu problema és que no aporta gaire més, ni tan sols amb el seu reclam principal, l’enemic de torn: el Coronel, un humà capaç de donar la rèplica a la intensissíssima mirada del simi protagonista. Sempre val la pena veure un paper de Woody Harrelson, i aquesta pel·lícula no n’és una excepció, però, pensant-ho en fred, aquí l’únic que hi veiem és una imitació del coronel Kurtz de Marlon Brando (imitació molt bona, és clar, però teatral al cap i a la fi).

I sí, ja s’anunciava que War for the Planet of the Apes contindria alguna referència a Apocalypse Now (Francis Ford Coppola, 1979), però el que no esperava és que directament en fos un remake encobert. No ho veig ni positiu ni negatiu; és curiós. Potser es posi de moda aquest nou gènere: el remake ambientat en una franquícia. ¿Veurem, per exemple, un remake de Mrs. Doubtfire inserit en la inacabable saga d’Alien?

A grans trets, em sembla una pel·lícula bastant completa; només li fallen els inversemblants cops d’un guió que ara es fa el cabró per fer patir els protagonistes i ara s’ho fa anar bé per treure’ls les castanyes del foc.

En definitiva, encara que la saga hagi anat de més a menys, amb War for the Planet of the Apes aconsegueix ¿acabar? dignament. No em penedeixo gens d’haver-la vist, però també és cert que hi trobo a faltar alguna emoció o tensió que les anteriors sí que van saber transmetre’m.

          

Valoració: BONA
70

La frase: «Oop uh-ak-ak chee ack eek!»

El personatge: el pobre cavall blanc que ha d’aguantar tot el pes d’en Luca.

L’escena per al record: em quedo amb la introducció. Et posa en situació de manera efectiva, sap fer-te generar preguntes, i et transmet més sensació de perill i incertesa que la resta de la pel•lícula. I tot això amb personatges que no t’importen.

Llepafilms de nivell 4

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.