Clara

0
146

Any: 2018
País: Estats Units
Direcció: Akash Sherman
Protagonistes: Patrick J. Adams, Troian Bellisario

El típic binomi ment-cor en la recerca de respostes metafísiques. El dolor i la pèrdua regats de megadades còsmiques i relacions de parella fracassades. Clara és un drama de ciència-ficció que justament té molta ciència i poca ficció: en qualsevol racó de Passadena, Bombai o Hèlsinki hi haurà investigadors insomnes obsessionats per esbrinar quin és el nostre lloc a l’univers i si hi estem sols o no.

En la línia d’Arrival (Denis Villeneuve, 2016), Clara és una pel·lícula que ens fa pensar que la ciència-ficció de fa 50 anys és la ciència-no-ficció d’avui: una història creïble, intensa i (humanament) simple. Una recerca interior i exterior que gira al voltant de l’amor, l’amistat i la paternitat. Perquè, encara que ens centrem a investigar les connexions sinàptiques, les connexions passionals o la trajectòria d’un cos celeste, els misteris de l’univers s’amaguen també en els ulls d’una gossa o el peu d’un nadó.

Aquesta és una pel·lícula que fa pensar en Cosmos (Carl Sagan, 2014) o I Origins (Mike Cahill, 2014), amb un toc de romanticisme i el sheldonisme just. Seguirem la pista a Akash Sherman; tot i que a Clara peca d’excedir-se en el drama, apunta maneres construint un film original que no és de consum ràpid. 

Valoració: BONA
70
Procrastinadora sènior

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.