Train to Busan (Tren a Busan)

Els coreans també saben lluitar contra el virus

0
126

Any: 2016
País: Corea del Sud
Direcció: Yeon Sang-ho
Protagonistes: Yoo Gong, Soo-an Kim, Dong-Seok Ma, Yu-Mi Jeong, Ahn So-hee, Woo-sik Choi

Pare divorciat egoista addicte als diners i a la feina, filla que troba a faltar el model patern, viatge en tren, infectats, bats de beisbol.

Estem davant la típica relació paternofilial amb apocalipsi zombi pel mig. Amb zombis d’avui en dia, és a dir, infectats contorsionistes que corren molt, que comporten un autèntic perill per als ciutadans del món modern, que ja no es deixen atemorir per simples morts lents i maldestres (com bé han après de Dellamorte Dellamore).

Aquesta vegada la novetat és que les persones que queden sense infectar s’ho han de manegar per sobreviure en un espai tancat i en moviment: un tren que va de Seül a Busan. I els trens plens de zombis donen el seu joc. Un ritme correcte (amb moments realment adrenalítics inclosos) i unes quantes situacions interessants, però en línies generals no s’allunya gaire dels tòpics: hi trobarem personatges plans, assistirem a una successió de morts no massa sorprenent, reviurem situacions vistes mil vegades d’interacció amb els zombis, ens sorprendrem de com els protagonistes van guanyant confiança i destresa en l’art de matar, tornarem a adonar-nos que els pitjors monstres són els humans “normals”, etc.

En conclusió, sí, encara es poden donar nous embolcalls a la mateixa pel·li de zombis que hem vist tantes vegades. És bona, però a aquestes alçades li trobo a faltar el punt innovador amb què sí m’ha satisfet Melanie. The Girl With All the Gifts. El que Train to Busan té realment d’original és que es complementa amb Seoul Station, una pel·lícula d’animació simultània a aquesta que alhora li fa de preqüela. Ambdues les firma Yeon Sang-ho, el director de The Fake, recomenabilíssim thriller sobre sectes que va guanyar el premi a millor pel·lícula d’animació al Festival de Sitges l’any 2013.

Als incondicionals dels zombis els semblarà bastant satisfactòria. Per la resta, serà una pel·lícula del gènere que està bé però que podrien estalviar-se sense cap problema.

Valoració: BONA
70
Llepafilms de nivell 4

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.